felfell

برخی از مهمترین آفات بوته های فلفل (سن ها)

هنگام پرورش فلفل، به اقدامات پیشگیرانه توجه ویژه ای می شود. مراقبت و بازرسی منظم از بوته ها برای تشخیص به موقع آفات یا بیماری ها ضروری است. اگر علت به موقع مشخص نشود و درمان انجام نشود، گیاهان مبتلا می توانند به مدت 1-2 هفته بمیرند. سرسبزی فراوان و محیط مرطوب شرایط مطلوبی را برای پیشرفت در بیماری های مختلف و یا آلودگی به حشرات ایجاد می کند. باغداران بعد از مشکل پژمردگی نهال های کاشته شده، مسئله کنترل آفات و بیماری در فلفل را در جایگاه دوم قرار دادند. بنابراین، شما نباید از اولین علائم آسیب به یک گیاه یا میوه چشم پوشی کنید!

هنگام پرورش فلفل، به اقدامات پیشگیرانه توجه ویژه ای می شود. مراقبت و بازرسی منظم از بوته ها برای تشخیص به موقع آفات یا بیماری ها ضروری است. اگر علت به موقع مشخص نشود و درمان انجام نشود، گیاهان مبتلا می توانند به مدت 1-2 هفته بمیرند. سرسبزی فراوان و محیط مرطوب شرایط مطلوبی را برای پیشرفت در بیماری های مختلف و یا آلودگی به حشرات ایجاد می کند. باغداران بعد از مشکل پژمردگی نهال های کاشته شده، مسئله کنترل آفات و بیماری در فلفل را در جایگاه دوم قرار دادند. بنابراین، شما نباید از اولین علائم آسیب به یک گیاه یا میوه چشم پوشی کنید!

    سن ها (bugs

 

    1. سن های کدر کننده (Tarnished bug) :

 

حشرات بالغ و پوره ها از قطعات دهانی سوزنی مانند خود برای تغذیه از آب گیاهان استفاده می کنند و بزاق آبکی به محل تغذیه تزریق می شود تا به تجزیه بافت های گیاهی کمک کند.

علائم

–  در هنگام یورش به غنچه ها و گل ها، با مکیدن شیره گیاهی باعث زردی و سپس ریزش آنها می گردند.

– کاهش تشکیل میوه و نیش روی میوه

– تغذیه در برگ های در حال ظهور باعث انحراف و قهوه ای شدن برگ ها می شود.

– آسیب درزمانی که میوه کوچک است می تواند باعث تغییر شکل میوه و بدشکل شدن میوه در زمان بلوغ شود. اگر میوه خیلی آسیب دیده باشد ممکن است سقط شود و به زمین  بیفتد.

– درمیوه هایی که مورد حمله قرار گرفتن منجر به فرورفتگی، برآمدگی یا زرد شدن گوشت در جایی که میوه توسط قسمت های سوراخ کننده پوره ها یا بالغین “گزیده” شدند.

کنترل

– استفاده از تله های چسبنده سفید

– مناطق چمنزار در مزرعه را کوتاه نگه دارید تا از جذابیت آنها به عنوان میزبان بکاهید اما باید دقت شود که در دوره های بحرانی که محصول آسیب پذیر است، از آن اجتناب شود.

– حذف منابع آلودگی در پوشش گیاهی اطراف محل کشت

– استفاده از کنترل های بیولوژیکی و دشمنان طبیعی

– استفاده از برنامه های حشره کش در زمانی که آسیب به طور غیر قابل قبولی زیاد است.

  2. سن های بدبو (Stink bugs) :

علائم

– تغذیه آنها باعث ایجاد گودال، ضایعات و نقاط مرده می شود.

– تغذیه از ساقه میوه باعث چروک شدن آن و ریزش فلفل می شود.

– تغذیه از خود فلفل سوراخ هایی ایجاد می کند که باعث پوسیدگی فلفل می شود.

– تشکیل لکه‌های روشن در محل‌های تغذیه که سبب ایجاد بافتی سفید و چوب پنبه‌ای در زیر نواحی آسیب دیده می شود.

– کنده شدن و ریزش زودرس میوه در اثر تغذیه در اوایل فصل رشد.

– تغذیه ای که بعداً در فصل رشد اتفاق می افتد سبب زخمی شدن میوه و کاهش درصد میوه قابل فروش شده، و این زخم ها ممکن است به عنوان نقطه ورود پاتوژن هایی عمل کنند.

کنترل

– استفاده از آب و مواد شوینده که حشره را زیر آب نگه داشته و غرق می شود.

– استفاده از تاکتیک‌های کنترل ارگانیک

 

  3. سن های پابرگی (Leaffooted bugs) :

 

این حشرات (مانند شپشک‌های آردآلود) با استفاده از قطعات دهانی سوراخ‌کننده و مکنده تغذیه می‌کنند که امکان تغذیه از تمام قسمت‌های گیاه را برای آنها فراهم می‌کند. حشرات بالغ به ویژه به دانه ها کشیده شده، قسمت های دهانی خود را عمیقاً در میوه ها فرو کرده و با دفع آنزیم های گوارشی پوسته سخت دانه ها را مایع میکنند.

علائم

– بروز لکه ها و نقاط تیره رنگ کوچک بر سطح میوه

– تغییر شکل و ریزش میوه های فلفل

– خسارات سن ها می تواند موجب سرایت باکتری ها و مخمرها به درون میوه های فلفل شوند و به فساد آنها بینجامد.

کنترل

– حذف دستی آفات بالغ و پوره ها

– استفاده از سطل آب صابون

– کشت گیاه همراه می تواند به جلوگیری از توسعه حشرات پا برگی کمک کند. آفتابگردان گزینه مناسبی جهت جذب این آفات از گیاهان دیگر است.

– حذف علف های هرز در اطراف محل کشت

– قرار دادن توری حشرات در محل کشت

– استفاده از خاک دیاتومه در اطراف باغ

– جذب یا جابجایی موجودات مفید جهت مبارزه با آفات ( شکارچیان حشره پا برگ شامل زنبورهای درنده – براکونید و ایکنومون، مگس تاچینیده، پرندگان، عنکبوت ها، حشرات قاتل، مارها، مارمولک ها و قورباغه ها هستند).

– حذف هر گونه مکان احتمالی زمستان گذرانی آفت

– استفاده از آفت کش ها و حشره کش ها به عنوان آخرین راه حل

تهیه شده در واحد تحقیق، توسعه و آموزش فلفل زار

https://felfelzar.ir

felfelzar@yahoo.com

منبع محتوا : تهیه شده در واحد تحقیق، توسعه و آموزش فلفل زار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • دیدگاه‌هایی که حاوی توهین باشد منتشر نمی‌شود
  • از نوشتن حروف لاتین خودداری کنید

این مطلب را به اشتراک بگذارید

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
سایدبار Scroll To Top