به گزارش تابناک به نقل از ایرنا از مسکو کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در نشستی با ولادیمیر پادالکا، قائم مقام اتاق بازرگانی و صنعت روسیه، با اشاره به محدودیت موقتی اعمال شده بر واردات فلفل از ایران، خواستار مساعدت نهادهای ذیربط روسیه برای حل هرچه سریعتر این مشکل شد.
پادالکا نیز با در پاسخ اعلام کرد که این موضوع را در عالیترین سطوح دولت روسیه پیگیری خواهد کرد تا به زودی شاهد رفع این محدودیت باشیم.
کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو همچنین با سرگئی لیووین، معاون همکاری بین المللی وزارت کشاورزی روسیه، درخصوص موانع ایجاد شده در زمینه صادرات فلفل از ایران به این کشور گفتگو کرد.
در این مذاکرات، سفیر کشورمان از معاون وزیر کشاورزی روسیه درخواست کرد این مشکل هرچه زودتر رفع گردد.
لیووین، معاون وزیر کشاورزی روسیه با ابراز تاسف از مشکلی که اخیرا در این زمینه پدید آمده است گفت، وزارت کشاورزی و سرویس فدرال بهداشت دامی و گیاهی روسیه در جریان این تصمیم نبودند و با سرویس فدرال نظارت بر حقوق مصرف کنندگان که این محدودیت را ایجاد کرده است در حال گفتگو هستند تا در سریعترین زمان ممکن موانع رفع شود.
سفارت کشورمان در روسیه سه روز پیش هم در واکنش به اخبار منتشره پیرامون ممنوعیت صادرات برخی محصولات کشاورزی کشورمان به روسیه، در بیانیهای نوشت: تجارت محصولات کشاورزی و مواد غذایی بین کشورها دارای شرایط و مقررات خاص خود است و بسته به نوع کالا ممکن است سازمانهای مختلف دو کشور در زمینه تنظیم استانداردها و همچنین نظارت بر اجرای آن استانداردها دخیل بوده و با یکدیگر در ارتباط باشند.
در این بیانیه آمده است: در رابطه با استاندارهای مربوط به تجارت محصولات دامی، لبنی و محصولات کشاورزی، مستمرا بین سرویس فدرال نظارت به بهداشت دامی و گیاهی روسیه با نهادهای متناظر ایرانی آن، شامل سازمان دامپزشکی و سازمان حفظ نباتات ایران به طور مستقیم و یا از کانل دیپلماتیک مکاتبه صورت میگیرد. در این مکاتبات، طرفین با اعلام دقیق موارد نقض مقررات قرنطینهای و بهداشتی، از طرف مقابل درخواست میکنند ضمن نظارت دقیقتر بر اجرای استانداردها، اقدامات خود برای جلوگیری از تکرار نقض قوانین و مقررات بهداشتی در حوزه مربوطه را اعلام نمایند.
در این بیانیه گفته شده است: یکی از موانع موجود در سر راه مذاکرات مربوط به پروتکل پیشنهادی طرف روسی، آن است که موضوعات این سند صرفا در حوزه صلاحیت این دو سازمان ایرانی و روسی نیست بلکه نهادهای دیگری همچون سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز باید هم در روند مذاکرات و هم در اجرای مقررات مشارکت و نظارت نمایند. متاسفانه طی ماههای گذشته، علیرغم پیگیریهای مکرر این سفارت و وزارت امور خارجه کشورمان، هنوز سازمانهایی که حضور آنان در این روند ضروری است از خود مشارکت نشان نداده اند.
پیگیریهای مستمر سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو برای جلوگیری از ممنوعیت واردات برخی از محصولات کشاورزی کشورمان به روسیه طی ماههای گذشته و هشدارهای مکرری که بارها به صورت کتبی در قالب نامهها و گزارشها به نهادهای ذیربط ارسال میشد، برای جلوگیری از ورود لطمه به تولیدکنندگان، تجار و تمامی افراد و بخشهایی است که به طور مستقیم یا غیر مستقیم از آن منتفع میشوند و در نهایت با هدف حفظ و گسترش حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه بوده است.
در بیانیه آمده است در سال ۲۰۲۰ صادرات ایران با رشد ۱۰۵ درصدی در مقایسه با سال قبل از آن، از رقم ۳۹۰ میلیون دلار به ۷۹۵ میلیون دلار رسید و در سال جاری میلادی نیز با توجه به روند مطلوب و آمارهای رسمی گمرک روسیه، انتظار میرود که صادرات ایران به این کشور، حداقل به یک میلیارد دلار برسد.
علاوه بر تلاشهایی که برای رفع موانع زیرساختی صورت میگیرد، کیفیت بسیار خوب و توان رقابتی محصولات ایرانی موجب شده است که در دو سال گذشته ایران به سرعت سهم خود در بازار این کشور را افزایش دهد. در این میان، وجود برخی موارد نقض استاندارد همانگونه که در مورد محصولات سایر کشورها نیز امری طبیعی است، ممکن است در محصولات ایرانی نیز رخ دهد. برقراری مجدد صادرات محصول یادشده به روسیه به طور جدی از سوی این سفارت در دست پیگیری است و امیدواریم با مشارکت همه بخشهای ذیربط دولتی و خصوصی روند مطلوب و رو به رشد صادرات ایران تقویت گردد.