هنگام پرورش فلفل، به اقدامات پیشگیرانه توجه ویژه ای می شود. مراقبت و بازرسی منظم از بوته ها برای تشخیص به موقع آفات یا بیماری ها ضروری است. اگر علت به موقع مشخص نشود و درمان انجام نشود، گیاهان مبتلا می توانند به مدت 1-2 هفته بمیرند. سرسبزی فراوان و محیط مرطوب شرایط مطلوبی را برای پیشرفت در بیماری های مختلف و یا آلودگی به حشرات ایجاد می کند.
باغداران بعد از مشکل پژمردگی نهال های کاشته شده، مسئله کنترل آفات و بیماری در فلفل را در جایگاه دوم قرار دادند. بنابراین، شما نباید از اولین علائم آسیب به یک گیاه یا میوه چشم پوشی کنید!
برخی از مهمترین آفات بوته های فلفل عبارتند از :
1) شته ها (Aphids) :
علائم
- کاهش کیفیت و عدم بازار پسندی میوه های فلفل شیرین بدلیل مایعات دفعی و شیرین بدن آنها موسوم به “شبنم عسلی” (honeydew) که سبب رشد قارچ دوده (sooty mould) یا “فوماژین” بر سطح برگ ها و میوه های فلفل می شوند.
- پژمردگی، بازماندگی رشد (stunded)، بدشکلی (malformed) و پیچش (crinkled) شاخه ها، برگ ها و میوه ها
تهیه شده در واحد تحقیق، توسعه و آموزش فلفل زار
httpd://felfelzar.ir
felfelzar@yahoo.com
Post Views: 392