هنگام پرورش فلفل ، به اقدامات پیشگیرانه توجه ویژه ای می شود. مراقبت و بازرسی منظم از بوته ها برای تشخیص به موقع آفات یا بیماری ها ضروری است. اگر علت به موقع مشخص نشود و درمان انجام نشود ، گیاهان مبتلا می توانند به مدت 1-2 هفته بمیرند .سرسبزی فراوان و محیط مرطوب شرایط مطلوبی را برای پیشرفت در بیماری های مختلف و یا آلودگی به حشرات ایجاد می کند.
باغداران بعد از مشکل پژمردگی نهال های کاشته شده ، مسئله کنترل آفات و بیماری در فلفل را در جایگاه دوم قرار دادند. بنابراین ، شما نباید از اولین علائم آسیب به یک گیاه یا میوه چشم پوشی کنید!
برخی از مهمترین آفات بوته های فلفل عبارتند از :
1) شته ها (Aphids) :
علائم
- کاهش کیفیت و عدم بازار پسندی میوه های فلفل شیرین بدلیل مایعات دفعی و شیرین بدن آنها موسوم به “شبنم عسلی” (honeydew) که سبب رشد قارچ دوده (sooty mould) یا “فوماژین” بر سطح برگ ها و میوه های فلفل می شوند.
- پژمردگی ، بازماندگی رشد (stunded) ، بدشکلی (malformed) و پیچش (crinkled) شاخه ها ، برگ ها و میوه ها
تهیه شده در واحد تحقیق، توسعه و آموزش فلفل زار
httpd://felfelzar.ir
felfelzar@yahoo.com
Post Views: 775